Galbulten

Waardoor ontstaan galbulten?

Heeft iemand nog goede tips tegen de jeuk? En dan niet lollig zijn en zeggen gewoon krabben.

Antwoorden: Galbulten

Avatar

Ik ben daarvoor naar de huisarts gegaan en die heeft mij "cetirizine tabletten" gegeven. Na enkele maanden slikken probeerde ik zelf de dosis te verminderen, tot ik merkte dat de bultjes niet meer terugkwamen.
Soms heb ik er jaren geen last meer van. Wanneer het echter weer terugkomt herhaal ik deze procedure.
Heel veel succes!
09-08-2009 15:14

Avatar

Galbulten kunnen een allergische reactie zijn op een bepaalde stof. Maar het kan ook een psygische oorzaak hebben.
Ik heb er zelf last van gehad gedurende een half jaar en dan weer enkel jaren niet. Ik heb ook wel dieŽten gevolgd, maar die hielpen niet.
Tot ik zelf ontdekte dat ik de bulten meestal kreeg na een emotionele gebeurtenis. (het overlijden van een dierbare persoon).
Van de huisarts kreeg ik altijd "cetirizinetabletten" om de jeuk en de bulten te voorkomen. Dit hielp echt heel goed. Na verloop van tijd ( ongeveer een half jaar) probeerde ik zelf de dosis te verminderen en te kijken of de bulten wegbleven.
Zo ben ik weer enkele jaren bultenvrij.
Succes ermee, ik hoop voor je dat deze tip helpt.
Ietje
Ietje | 09-08-2009 16:11

Avatar

Ooh Ietje, jij had precies dat wat mijn moeder had... 'zenuwen exceem' zei onze huisarts... soort van histamine achtige reactie... jij hebt, dacht ik, roze tabletjes gehad, corticosteroiden...

Je kunt die bulten hebben ook na een allergieaanval of als je ergen een wondje hebt. (bijv, wondje op je hoofd = bultje in je nek)

in het engels heet het de 'Hives'
... en galbulten zijn dus stress of allergie gerelateerd.

er is geen remedie tegen de jeuk, wellicht koelen met een natte lap... de medicijnen moeten de jeuk doen verminderen, wellicht dat aniti-hooikoortstabletjes helpen tegen de jeuk? Ik zou het even aan de huisarts of zijn assistente vragen.
Masuhujo | 27-08-2009 18:27

Avatar

Ik heb ze een volle week opeens gehad en werd gek van de jeuk (+ dat het er onooglijk uitzag). Ik kreeg tavegil en had daar niet zo'n zin in. Per ongeluk kwam ik erachter dat een washandje met koud water de jeuk verlichtte en de bulten/plakkaten deed slinken.
Dus... weg met die chemische troep waar de pharmaceuten rijk van worden en leve de natuurlijke methodieken!

Hoop dat het bij jullie ook effectief is!
06-09-2009 18:21

Avatar

Heei! Ik heb het sinda kort helaas allergie als ik chocolade eet. Dan krijg ik galbulten! Je moet mentolzalf kopen dat helpt egt heeel goed! Succes ermee!
30-10-2009 22:29

Avatar

Vicks helpt mij het beste tegen de jeuk.
23-02-2010 11:09

Avatar

Hoi, sinds ongeveer 20 jaar bultenvrij te zijn komen ze nu weer terug. Komt denk ik door mijn hormoonhuishuiding? twee zwangerschappen achter de rug. Word weer gek van de jeuk en zie er niet uit. Heb veel last van de temperatuurswisslingen. Weet iemand iets wat echt helpt voor de jeuk?
28-02-2010 14:10

Avatar

Beste lot genoten...
sinds 3 kwart jaar heb ik ontzettende jeuk...in eerste instantie dacht men galbulten.later een auto inmuunziekte.toch ben ik van mening dat t t eerte is.al een half jaar loop ik bij de dermatoloog,en ik eindigde met een extreem hoge dosis prednison.dat leek eerst te helpen...maar weer helaas.na zoveel geprobeert te hebben werd ik er moedeloos van en kwam weer bij de huis arts...en die stlede voor om met de pil eens een mand te stoppen omdat dat soms ook een oorzaak kan zijn...en...binnen 2-3 dagen was ik helemaal van de jeuk af.de pil die ik gebruikte was de microginon 30...dus wie weet een tip voor sommigen voor jullie.SUCCES!!groetjes van corrie
09-09-2010 15:41Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Galbulten