Verkoudheid

Vertel verder: Verkoudheid  Print kwero: Verkoudheid 

Is verkoudheid echt besmettelijk?

Hou je hand voor je mond, anders worden andere ook ziek, dat hoor ik erg vaak. Maar hoe snel steek je iemand anders aan met de griep?Mens en gezondheid / Ziekten

Antwoorden: Verkoudheid

Avatar

Een verkoudheid is nog lang geen griep,dat zijn twee verschillende dingen. Een verkoudheid is inderdaad besmettelijk.
Verkoudheidsvirussen verspreiden zich gemakkelijk via vochtdruppeltjes in de uitgeademde lucht die door anderen weer worden ingeademd. Dit gebeurt vooral als mensen dicht op elkaar zitten in slecht geventileerde ruimtes (bijvoorbeeld in de bus, tram of trein, op kantoor, op school of in een kinderdagverblijf). Het virus kan ook via de handen worden overgedragen. Iemand die verkouden is, zit bijvoorbeeld aan zijn neus of doet zijn hand voor de mond om te niezen of te hoesten. Vervolgens geeft hij een ander de hand of raakt iets aan dat daarna door anderen wordt aangeraakt. Iemand met een verkoudheid is besmettelijk vanaf het moment dat de eerste klachten ontstaan. De incubatietijd (periode tussen de infectie en dat iemand ziek wordt) is 2-3 dagen.
irma (Admin) | 28-03-2009 14:58 Spacer

Reactie plaatsen

Let op! Omdat je niet bent ingelogd wordt je reactie anoniem geplaatst. Je dingt dan niet mee naar een van de prijzen en de reactie wordt pas geplaatst na controle door een moderator. Om onder je eigen naam te reageren kun je je aanmelden en vervolgens inloggen.
Hou mij op de hoogte van nieuwe reacties?