Ooginfarct

Hoe kun je een ooginfarct voorkomen?

Mijn vrouw kreeg verleden week een ooginfarct. Dit is blind op een oog door een belemmering van een oogader. Is hier een oplossing mogelijk en hoe voorkomt men het zelfde op het andere oog?

Antwoorden: Ooginfarct

Avatar

Heb wel eens vaker gehoord van mensen dat die een ooginfarct hebben gehad. Ik durf niet te zeggen of het te genezen is en hoe je het kunt voorkomen. Het lijkt mij ook het beste om meteen contact op te nemen met een arts indien je dat nog niet hebt gedaan.
Voor meer informatie kun je hier kijken: http://nl.wikipedia.org/wiki/Ooginfarct
Misschien weet een andere gebruiker hier op Kwero nog wat meer te vertellen.
Willem | 18-12-2006 18:53

Avatar

Ik heb even op internet gezocht. Ik zie dat zelfs artsen nog niet weten wat de preciese oorzaken van een ooginfarct. Wel heb ik op internet een reactie gezien van iemand die ook een ooginfarct heeft gehad. Diegene heeft onmiddelijk de huisarts gebeld en binnen een half uur een vaatverwijder onder de tong gekregen. Diegene kan weer voor 95% zien.
Op wikipedia staat dit: Cataract kan tegenwoordig enorm gemakkelijk verholpen worden.
Succes.
Sonisch | 18-12-2006 21:07

Avatar

Ik blijf hopen dat iemand toch ergens een antwoord weet. Hiervoor dank bij voorbaat. Maar dit oog infarct heeft niets te zien met cataract of glaucoom!

Hugo
Hugo | 08-01-2007 16:56

Avatar

Zoek eens op Internet met het woord "occlusie". Zie ook:

http://www.oogartsen.n...atafsluiting_occlusie/

Occlusie is een afsluiting van een ader in het oog. Volgens mij heeft het niets met Cataract te maken. Het is niet te genezen.
21-03-2007 18:38

Avatar

MIJN VADER IS 14MAART JONGSLEDEN GETROFFEN DOOR EEN OOGINFARCKT,HELAAS KONDEN ZE ER NIETS MEER AAN DOEN.DUS DAT BETEKENT DAT DE WERELD VOOR HEM EEN HEEL EIND GESTOPT IS,WANT ER KOMT ZOVEEL OP JE AF,KWA HULP INSTANTIE EN ENVOORT.IK WL DAN OOK IEDEREEN DIE HIER DOOR GETROFFEN IS HEEL VEEL STERKTE WENSEN,
12-04-2008 12:36

Avatar

Ik denk dat je best niet nr wikipedia gaat want een ooginfarct is HELEMAAL niet hetzelfde als cataract zoals in wiki staat
maar ik weet er wel zelft niets meer over

nog veel succes
18-09-2008 20:11

Avatar

Zie hierbij alle uitleg die je nodig hebt:

http://www.oogartsen.n...gkas/oogzenuw_infarct/
10-10-2008 09:55

Avatar

2 dagen geleden kreeg ik van oogspecialist te horen dat ik een ooginfarkt heb, ik had er nog nooit van gehoord. na uitleg ben ik erg geschrokken, volgens mijn opticien had ik de staar op de ogen, de arts zei dat het 100% komt door mijn onwetende te hoge bloeddruk. mijn rechteroog is nu voor 1/3 del donker, over 14 dagen wordt mijn oog 2 keer gelesert zo dat het niet helemaal blind word.
hopelijk heeft u hier iets aan.
ook voor u sterkte ermee.
24-01-2010 20:08

Avatar

Ik heb een ooginfaxrt gehad en ben aan dat ook nagenoeg blinfd. Mij is verteld in het UMCG dat het niet meer hersteld. In het begin was het slechter dus het is ietsje hersteld. Bij mij was het een TIA en in de nacht er na kreeg ik al een behoorlijke herseninfarct waardoor ik half verlamd was en nu nog ben.
28-06-2010 17:01

Avatar

Mijn man heeft door te hoge bloeddruk twee jaar geleden een ooginfarct gehad aan zijn rechteroog, is onder kontrole van de huisarts
en internist en oogarts,ons werd verteld zodra u verandering aan uw linkeroog bemerkt onmiddelijk bellen.
Afgelopen vrijdag was het zover,met spoed naar de oogarts die stuurde ons door naar de internist de medicijnen werden aangepast.In het weekend werd het erger de spoedpolie gebeld...de dienstdoende oogarts schreef hem prednison en bloedverdunners voor.
Afgelopen dinsdag naar zijn eigen oogarts het kwaad was al geschied weer en ooginfarct nu is zijn linkeroog zwaar aangetast.Zo zie je ook al neem je de medicijnen keurig in en doet alles om de bloeddruk zo laag mogelijk te krijgen,je staat onder kontrole van de artsen en dan overkomt het je nog.
Ook de oogarts staat met de rug tegen de muur dat begrijp ik maar mijn man heeft het en die moet er mee leren leven,
dan ben je nog maar 53 jaar en ben je practisch blind.En voor de mensen die denken dat je van en ooginfarct kan herstellen keep on dreaming het hersteld echt niet. Vriendelijke groet van een heel verdrietige echtgenote.
26-08-2010 21:17

Avatar

Hallo,

mijn zus heeft veertien dagen geleden te horen gekregen, dat ze aan beidenogen infarct hebt gehad,
zij heeft daarbij ook zware chrosterol,maar zij heeft nog niks voorgeschreven gehad,en haar bloed druk aan de onder en bovenkant is ook tehoog, ze wordt door verwezen naar een dieetstiste, huis arts heeft nog geen gegevens van haar ontvangen, dus hij kanook niks voorschrijven, zij hebt weer ziekenhuis gebeld,maar die is arts is vandaag vrij, dit isz'n verleden jaar aan de gang, zij krijgt ook geen zuurstof in hersen, haar man heeft de huisarts gebeld, huisarts heeft gezegt,bel daar als het niet overgaat, vindenj ullie dat normaal, wie heeft dit meegemaakt kan reageren aub,een zorg maken zusje
29-03-2011 15:48

Avatar

Geopereerd voor cataract,operatie voor twee lenzen in een oog(erg bijziende,draagde lenzen).eerste oogoperatie,volgens de chirurg oog overbelicht,daardoor netvlies geschonden.bij een tweede opinie,andere UZ,prof gaf andere diagnose,nml.
bloevatverstopping.zie maar door onderste ooghelft.Welke dokter moet ik nu geloven?
Jef
28-04-2012 20:29

Avatar

Heb vorig jaar een oog infarct gehad. Heb nu moeite met kijken en vooral auto rijden s"avonds. Ben gelaserd maar dat heeft niks uit gehaald het oog is eigenlijk nog slechter geworden.Mag blij zijn dat ik nog een goed oog heb. Verder zeiden ze dat een bril niks zou uitmaken omdat mij werd uit gelegd dat als een lens van de camera stuk is je er diverse nieuwe lensen op kunt zetten maar het beeld dan toch stuk blijft.Ook ik schrok ben pas 45 jaar.Verder konden ze me niks zeggen en ik heb ook geen medicijnen en sta niet onder controle dus zoek het maar zelf uit.
22-02-2013 21:34

Avatar

Hallo 2 1/2 jaar geleden ooginfarct gehad in linkeroog. Huisarts gegaan door gestuurd naar opticien die zei dat de macula niet goed was naar Oogziekenhuis Rotterdam. Daar allerlei onderzoeken gedaan was idd ooginfarct/trombose bloeddruk was veel te hoog 105/200 medicijnen bloeddruk en golesterol. Mee gedaan aan een medisch wetenschappelijk onderzoek 2 jaar en dit medicijn Lucenties in de vorm van injecties in het oog. Het is nog niet op de markt ben nu in de reguliere zorg en krijg nu om de 6 weken een injectie met Avastin mijn zicht is 60%. Moet zeggen het blijft stabiel.
15-05-2015 12:50Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Ooginfarct