Tips om met een depressie te leven?

Heeft iemand tips om een depressie tegen te gaan?

Hallo dit is mijn eerste vraag hier op het forum dus excuseer mij als ik mijn vraag verkeerd stel of in de verkeerde categorie zet. Maar ik zit nu al 1 jaar in een depressie en sinds een paar maanden is het een zware depressie geworden. Ik zit niet meer op school en werken doe ik ook al niet meer. Ik zie het niet zo zitten en omdat ik bij mijn vriend woon ging het me tot nu toe nog wel makkelijk af (geld, onderdak). Maar sinds kort kan ik de dagelijkse dingen ook niet meer volhouden, zelfs na een leuke dag voel ik me 's avonds heel erg verdrietig. Ik heb een paar weken terug een therapeut ingeschakeld maar zoals het nu erop lijkt duurt het nog zeker 2 maanden voordat ik daar terecht kan. Mijn vriend en moeder weten van mijn probleem, wel pas sinds kort omdat ik het al die tijd het kunnen verbergen. Maar omdat therapie nog lang gaat duren en school mij op de hielen zit zou ik toch graag wat tips willen krijgen. Vele zeggen dat ik erop uit moet of een dagbesteding moet hebben. Maar uiteindelijk maakt mij dat alleen maar nog depressiever. Ik zou graag serieuze tips willen krijgen.

Antwoorden: Tips om met een depressie te leven?

Avatar

Elke dag een banaan eten klinkt raar maar toch helpt het
er zit een stof in bananen die je vrolijker maakt
Anja22 | 17-11-2012 23:02

Avatar

- lees het boekje 'Ik kan denken/voelen wat ik wil' van Rene Diekstra, verkrijgbaar bij elke bieb. (zeer hoog aangeschreven zelf RET methode, werkte bij mij enorm goed)
- begin met hardlopen, het geeft je niet alleen structuur maar ook afgifte van stoffen welke je depressie tegengaan (zoek hardloopschema's op via internet)
- blijf structuur houden; gezond eten, sociale activiteiten en zoek afleiding

antwoord is gebaseerd op (helaas) eigen ervaringen en mijn bachelor psychologie, houd vol en je komt er weer uit!
Waterflesje | 30-01-2013 00:40

Avatar

Stel jezelf eens de vraag waarom je depressief (geworden) bent. Ik kan me zo voorstellen doordat je niet meer op school zit en geen werk hebt, je zelfvertrouwen tot een minimum is gedaald, omdat je ergens wel weet dat mensen om je heen veel van je eisen. En je je juist door het ontbreken van het gevoel iets goeds gedaan of bereikt te hebben of daarmee bezig te zijn dit te bereiken, je in deze depressie bent beland.
Wat je daarom vooral nodig hebt is een nieuw doel in je leven, waarbij jij je prettig kunt voelen.
Dit kan letterlijk van alles zijn, variŽrend van hobby's tot werk.
Begin eens met voor iedere dag met jezelf af te spreken iets goeds te doen (voor anderen). Dit kan het meest kleine ding zijn, bv: iemand een complimentje geven, vertellen dat je hem of haar waardeert ( voor dit of dat), iemand ergens mee helpen, aan het lachen te krijgen of iets dergelijks.
Geniet van het mooie om je heen elke dag; de natuur, het weer (als het een mooie zonnige dag is), kortom van alles wat je ook maar enigszins waardeert.
Probeer voor jezelf ook eens de positieve dingen op te schrijven.
Een paar weet ik er al voor je:
- je bent intelligent genoeg om een bepaalde studie te kunnen doen
- je bent blij dat je onderdak en te eten en te drinken hebt. En dat je (nog) bij je vriend mag wonen.

Enz.
Als je hierin slaagt beloof ik je dat je toekomst er ineens niet zo donker meer uit gaat zien.
31-01-2016 23:42Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Tips om met een depressie te leven?