Bril dragen

Waarom schaam ik mij voor mijn bril?

Ik heb een bril nodig maar durf hem niet te dragen. Ik schaam me er een beetje voor tegenover mensen uit mijn omgeving. Wat zouden de mensen uit mijn omgeving er van vinden dat ik ineens een bril draag?

Antwoorden: Bril dragen

Avatar

Maakt niet uit dat je een bril hebt ik heb zelf ook 2 jaar een bril gehad en iedereen went eraan ;p maak je dus geen zorgen
19-06-2011 18:11

Avatar

Door de juiste bril te dragen kan het een belangrijk onderdeel worden van je outfit! Tegenwoordig is het een grote rage (vooral in Azie) om brillen te dragen zonder brilglazen, dus alleen het montuur. Online zijn er aan groot aantal webwinkels die een groot assortiment aan brilmonturen aanbieden, zoals www.smartbuyglasses.nl. Hier kan je ook digitaal/virtueel een bril passen om te kijken hoe het staat!
11-10-2011 08:46

Avatar

Schaam je niet! Het maakt niet uit wat anderen ervan denken. Ze wennen er heus wel aan. Jij vindt hem mooi en dat is het voornaamste :)
SKgdw | 18-01-2012 19:22

Avatar

Zelf al heel brildragend snap ik je wel. Zo heb ik zelf ook lenzen gedragen uit ijdelheid. Daarbij hebben lenzen nog andere voordelen (bijv. je ziet in elke richting goed scherp) maar ook nadelen (indoen lastiger dan bril opzetten, eerder irritatie, je kan niet even onder je bril door kijken...).

Ik kan je wel vertellen welke psychologie er achter de brilschaamte zit:
mensen selecteren hun potentiele partners al op afstand. Voor het belangrijkste deel is dit natuurlijk op uiterlijke kenmerken die duiden op heel gezonde genen. Stotteren, mank lopen, kaalheid, asymetrie en ook brillen duiden niet op supergezonde genen waardoor al deze zichtbare afwijkingen in EERSTE instantie als minpunten worden ervaren.
Gelukkig zijn er heel veel mensen die "verder kijken" dan alleen uiterlijk. En zeg nou zelf: zou jij met iemand samen willen zijn die je op alleen door het dragen van een bril al minder aantrekkelijk vindt? Een bril kan zelfs heel erg sexy zijn.
RonL | 18-05-2013 01:18Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Bril dragen