Wakker mens denkt altijd

Waarom blijven je gedachten altijd doorgaan?

Ik zou wel eens helemaal niks willen denken: lekker rustig, maar behalve waarschijnlijk als ik slaap lukt dit niet, waarom zijn je hersens altijd bezig?

Antwoorden: Wakker mens denkt altijd

Avatar

Gedachten blijven doorgaan zo lang je hersens actief zijn.

Door meditatie kan je wel de stroom ervan of de acceptatie aanpassen.

Als je ze niet meer wilt, raad ik je een.38 aan.

peace, Pukenga
Pukenga | 16-01-2010 01:12

Avatar

Ik ken dat!
Altijd nieuwe indrukken, daar blijven je hersenen mee bezig; 'stream of consciousness'. Het is pas als er niets meer binnengaat en/of alles tegengehouden wordt dat je misschien een kansje hebt de gedachten grotendeels te stoppen (maar ja, hoe doe je dat; that's the question).
Om al uw gedachten te kalmeren raad ik je ook iets aan zoals meditatie of zo, maar als je zelf denkt over je gedachten blijven die zo alvast goed doorgaan :). Wat meer structuur kan ook helpen.
En dan zijn er ook nog geneesmiddelen (legale) die de boel wat kunen dimmen, maar daar heb je meestal een voorschrift voor nodig, ik weet niet of dat wel nodig is (hopelijk niet)...
Groetjes
Kepela | 03-08-2010 15:15

Avatar

Dit klinkt heel zweverig maar mij helpt het iig...

wat soms wel wil helpen is een stil plekje opzoeken, en dan luisteren naar het niets, concentreer je daarop en weg zijn je gedachten.
voorkom ook teveel koffie 's avonds, teveel drukte, teveel indrukken...je hersenen moeten dat allemaal verwerken, en daardoor kun je vaak gedachten niet meer uitzetten.
voor het slapen gaan, neem een kopje thee, bijv met valeriaan, even een avondwandelingetje, tijdens het wandelen gedachten van die dag op een rijtje zetten, visualiseer dat je hoofd een raampje of deurtje heeft, die je open zet, en alles naar buiten vliegt...en dan is het leeg...
en spreek met jezelf af dat dat het dan ook is voor die dag.
22-10-2010 12:22Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Wakker mens denkt altijd