Wat moet ik doen

Ik haat iedereen hier in dit huis maar het is mijn familie wat moet ik er mee?

Ik ben iets beginnen haaken toen zei mijn moeder dat ik beter zou brijen dat deet ik maar vandaag kwam mijn oma en zei zei dan weer dat ik anders moest breien ik had al een heel stuk gedaan en nu hebben ze dat allemaal uitgetrokken en aan iets begonen wat ik nie wou ik haat ze ook mijn broer haat ik die plaagt en pest me al mijn hele leven en hij slaat en nijpt en zoon van die dingen en er is nooit iemand die me gelooft soms denk ik om weg te lopen wat moet ik doen en praten, dat help niet want dan beginnen ze te roepen en ook daarnet ging het mis normaal eten we allemaal samen maar ineens kwam mijn moeder om te zegggen dat ik mag komen eten ik begin met eten maar zei zitten daar maar een beetje te babbelen en naar mij kijkt er weer niemand om

Antwoorden: Wat moet ik doen

Avatar

Wat is jouw sterrebeeld?
Joppo | 27-07-2010 00:54

Avatar

Hey
Als je het niet meer uithoudt (kan ik me wel voorstellen) kun je misschien eens een 'break' nemen; even bij vrienden blijven slapen of zo, die zullen je wel begrijpen hoop ik. Op langere termijn kan je vragen om op internaat te gaan, dat lijkt je misschien niets maar kan toch tof zijn (en de hele schoolweek weg van huis), en misschien wil je broer je daarbij wel steunen omdat hij dan 'van jou verlost is'; dat kan je in je voordeel gebruiken! Tijdens de vakantie kan je eventueel gaan 'kamperen', als je dat niet ambetant vindt.
Uiteindelijk biedt dat natuurlijk geen ware oplossing, dus als het echt echt niet gaat kan je altijd hulp vragen (opgeleide mensen die komen 'helpen' in gezinnen waar het moeilijk gaat) aan een organisatie waarvan ik momenteel de naam vergeten ben (sorry), maar die stap is nogal 'drastisch', zo voel ik dat toch aan. CLB of zo kan altijd een luisterend oor bieden (ik las dat niemand je gelooft) en die zullen niet zomaar stappen ondernemen zonder dat jij dat wil (behalve als je jonger dan 14 of 12 bent, dat hangt er van af, en behalve wanneer het om ernstige feiten gaat). Vanaf 17 jaar kan je misschien ook Begeleid Zelfstandig Wonen, maar dat is alleen voor jongeren die door het Comité voor Bijzondere Jeugdzorg of de Jeugdrechtbank naar hen zijn doorgestuurd. Daardoor kom ik (spijtig genoeg) niet in aanmerking, ik weet niet hoe dat bij jou zit. Ik wil jouw situatie zeker niet verkeerd inschatten of erover oordelen (daarvoor weet ik veel te weinig), maar zie toch eens of dit misschien een extreem moeilijke periode is, maar tijdelijk, of dat de hele boel altijd al zo geweest is... Ik hoop alleszins dat er iets verbetert voor jou want naast school ook de vakanties een hel :)...
Groetjes
kepéla (=aan de overkant van de rivier, en niet zomaar :) )
Kepela | 01-08-2010 22:53

Avatar

Hey
(Ik weer)
Ik ben wel van België en als jij van Nederland bent klopt dat van het CLB etc. niet helemaal, daar was ik even vergeten rekening mee houden. (Maar in Nederland word je ook niet aan je lot overgelaten denk ik.)
Groetjes en veel succes
Kepela | 01-08-2010 23:23

Avatar

Allereerst doet jouw verhaal me denken aan het verhaal van die man en zijn zoontje, die op de markt een ezel kochten. Op de weg naar huis liet hij zijn zoontje op de ezel zitten, totdat er een paar vrouwen hen tegemoet kwamen en in het voorbijgaan hoorde de man hen zeggen: "Wat een verwend jongetje is dat! Zijn oude vader moet lopen en hijzelf zit op de ezel." Hierop liet de man zijn zoontje van de ezel komen en ging zelf op de ezel zitten. Totdat er opnieuw een paar mensen hen tegemoet kwamen en nu hoorde hij zeggen: "Wat een slechte vader, zijn zoontje moet lopen en zelf zit hij op de ezel! Hierop liet de man ook zijn zoontje op de ezel zitten.
Korte tijd later kwamen opnieuw een paar mensen hen tegemoet en nu hoorde de man hen zeggen: "Wat een dierenbeulen! Met zijn tweeën op die arme ezel!" Hierop gingen de man en zijn zoon naast de ezel lopen. Maar dan kwamen een paar jongeren hen tegemoet en nu hoorde de man hen zeggen: "Wat een stelletje stommelingen! Lopen daar naast die ezel, terwijl ze er zelf op zouden kunnen zitten!"
De moraal van dit verhaal is dat je het anderen nooit allemaal naar de zin kan maken. Kom dus voor jezelf op en doe het zoals jij denkt dat het goed is. Als jij vindt dat je iets moet haken, doe dat dan! En als jij vindt (al of niet met advies) dat het beter is om iets te breien, doe dat dan!
Maar anderen mogen jouw werk nooit verpesten of uithalen of zoiets, dat moet je niet toelaten!
Zeg maar gerust, dat als jouw haak of breiwerk uitgehaald moet worden, je mans genoeg bent om dat zelf te doen, maar dat je dat alleen doet als je dat ook echt zelf wil.

Natuurlijk gebeurd er in ieder gezin wel eens dingen die je niet leuk of prettig vindt. Het beste wat je kunt doen is dat te accepteren en gewoon maar door te gaan, tenzij dit vrij vaak voorkomt. Want als dit soort dingen regelmatig gebeuren, is dit niet goed en kan iedereen zich voorstellen dat je daar erg onder lijdt. In dat geval kan ik je alleen maar aanraden hulp te zoeken. Hoe dat kan vertel ik je hieronder.

Verder lijkt me de gezinssituatie, als het is zoals je hier vertelt, waarin jij je bevindt verre van normaal te zijn. Het zou daarom wellicht slim te zijn met de kindertelefoon te bellen. Telefoonnummer: 0800 0432
Je kunt ze ook via internet vragen stellen. De kindertelefoon is er overigens ook voor volwassenen oftewel voor diegene die ouder is dan 18 jaar. Je krijgt daar mensen aan de telefoon, die je van deskundig advies kunnen voorzien en je als je dat wil, kunnen helpen een goede oplossing te vinden voor jouw specifieke situatie.
(Alle info is ook te vinden via internet http://www.kindertelefoon.nl)
Weglopen op zich heeft niet al te veel zin, want het logische gevolg hiervan is dat de politie wordt ingeschakeld om je op te sporen en thuis te brengen. Beter daarom is het om in dat geval zelf maar rechtstreeks naar de politie te lopen en je situatie uit te leggen. Er is een speciale afdeling van de politie (niet in elke gemeente direct aanwezig), die zich met dit soort zaken bezighouden en je in elk geval kunnen aanhoren en je helpen een goede oplossing te zoeken. Ook al ben je kind, je hebt in Nederland vele rechten als kind en één daarvan is het recht op een gezonde thuisbasis.
Ik wens je veel succes en sterkte om de juiste oplossing te zoeken.
20-01-2016 18:16Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Wat moet ik doen