Beatrix' kapsel

Waarom zou beatrix voor zo'n lelijk kapsel gaan?

Zou ze dit kapsel houden, omdat het al jaren uit de mode is? en ze het weer in de mode probeert te krijgen? of draagt ze nog hetzelfde kapsel omdat ze het lekker vind kriebelen? of zou het gewoon een pruik zijn? of zou ze het nog steeds zo willen hebben, omdat ze ouderwets wil blijven tot in de dood? of zou ze dit kapsel houden, om schurken op afstand te houden? of zou ze hiervoor blijven gaan, omdat het bij een taart past? of zo dit het ideale kapsel zijn, wat Nederland wil?


ik dacht het niet....

jij wel dan??

Leven

Antwoorden: Beatrix' kapsel

Stel een kwero  ‹‹ 42 43 44 45 46 ›› (64)
Avatar

Hallo Anoniem,

Wat leuk dat je er ook van geniet, klinkt alsof je al heel wat ervaring hebt. En kennelijk vindt je vrouw het ook prima.
Waar is die kapsalon?
Geniet er van!

K.
Kees5603 | 21-01-2011 14:46

Avatar

Verwijderd

Alberdina | 22-01-2011 09:27

Avatar

Hallo geen avatar, dank voor je leuke positieve reactie!
Mijn genieten begint al als ik, nog steeds wat aarzelend en onzeker, telefonisch een afspraak maak voor wat ik met mijn haar wil laten doen. Meest al is dat een paar dagen van te voren en het opschrijf in mijn agenda. Het is, denk ik, het spannende gevoel dat je iets gaat laten doen wat normaal ( wat is dat overigens?) alleen voor de andere gender is weggelegd. Je hebt een afspraak, dus je kunt niet meer terug al zou je willen! Ik zeker niet.
Mijn hernieuwde ervaring is begonnen in 1983 toen ik door omstandigheden buiten mezelf mijn goede baan en daarmee mijn sociale status verloor en voor mezelf als mode-consultant ben gaan werken. Daarbij Ik kreeg weer dringend behoefte mezelf als vroeger te laten verwennen, wat anders te laten doen met mijn nette uiterlijk, kleede meer uni-sex me en liet mijn haar, dat wat dunner begon te worden langer groeien.
In het dorp waar ik toen woonde was een ouderwetse, intieme damessalon, "Salon Mandy", gesloten met gordijnen aan de buitenkant. De eigenaar en enige kapster werkte alleen ze leek precies op Yvonne van vroeger, met hoog opgestoken blonde krullen; ze "deed" soms ook "bepaalde" jongens werd er geroddeld, maar alleen op afspraak.
Op een late november middag heb ik eindelijk de moed gevat, gewacht tot de laatste klant verdwenen was en ik ben naar binnen gegaan. Mandy groete me vriendelijk en vroeg wat ze voor mij kon doen. Aarzelend vertelde ik haar dat ik graag meer volume en krullen in mijn haar wilde hebben. Mandy bekeek en voelde mijn haar aan alle kanten en zei:
"Wil je dat voor een feestje of voor altijd.? " Voorzichtig knikte ik bij altijd. " Dan wil ik graag wikkels en klemmen voor een Uni-permanent in je haar zetten, het is je eerste keer, de krullen zijn steviger, houden langer en je haar is er lang genoeg voor. Na de permanent ga je in rollers onder de droogkap, watergolf heet dat, dat moet eigenlijk iedere week gedaan worden om je haar goed in model te houden " "Weet je echt zeker dat je dat allemaal wilt? "
Een nauwelijks te horen blozend en verlegen "ja heel erg graag "was mijn antwoord.
Mandy pakte haar afsprakenboek en stelde voor "Ik kan je hebben dinsdagmiddag vanaf twee uur dan is het rustig en ben je alleen met mij, neem de rest van de middag maar vrij, ik ben zeker drie uur met je bezig". Ze pakle haar penen schreef bij dinsdag 14.00: Uni-permanent en watergolf voor, "Jules "zei ik. "Mandy liep met me mee naar de deur en adviseerde "Doe dinsdag een blouse aan die niet over het hoofd moet, het zou jammer zijn je nieuwe kapsel in de war te brengen. Tot spoedig Jules je zult er geen spijt van gaan krijgen"
Zo is het allemaal weer begonnen, na die eerste dinsdag waarin ik alles angstig en opgewonden heb ondergaan en thuis zonder enige mijn spijt mijn krullen minutenlang heb bewonderd, volgden er vele tot ik verhuisde naar Belgie. "Salon Mandy is inmiddels"gesloten.
Mijn huidige salon in Antwerpen heeft op de heren prijslijst in de etalage o.a. "permanent all-in" staan toen daar langs kwamop zoek naar een nieuwe kapster en dat las, heb ik direct een afspraak gemaakt. Ook krijg ik weer regelmatig facials en manicures bij een schoonheidsspecialiste
Mijn vrouw? Die maakt het allemaal niets uit, vind het een beetje vreemd voor een man, accepteerd het, ook dat mijn kant van de dubbele wastafel veel voller staat dan die van haar.
22-01-2011 13:36

Avatar

Volgende week ga ik ook naar kapper Kruit in Deventer, het lijkt me heerlijk om eens bij zo'n ouderwetse kapper in de stoel te zitten.
Weet nog niet precies welk kapsel ik neem: kort en heel hoog opgeschoren of laten millimeteren of helemaal kaal.
Scheert kapper Kruit ook nog met het scheermes?

Johannes
Johan28 | 22-01-2011 14:00

Avatar

Verwijderd
Alberdina | 22-01-2011 16:53

Avatar

Hallo Alberdina,

Ben al een tijdje op zoek naar zo'n kapper en dan nu eindelijk gevonden, voor zo'n mooie ouderwetse look.
Wil graag zo'n bloempot model en dan de zijkant en achterkant onder de haar rand met het mes geschoren worden, zodat het een strak geschoren bloempot model wordt.
Denk dat het as dinsdag gaat gebeuren.
Laat hier wel weten hoe het me is bevallen.

Met vriendelijke groet,
Johannes
Johan28 | 22-01-2011 17:12

Avatar

Verwijderd
Alberdina | 23-01-2011 09:57

Avatar

Hallo Alberdina,

Heb wel vaker leuke dingen gedaan met het haar, toen het in was om lang haar te hebben heb ik het laten millimeteren en ook wel helemaal kaal laten scheren, kreeg dan wel hele leuke en goede reacties daarop.
Kan ik bij kapper Kruit ook mijn baardhaartjes laten scheren?

Met vriendelijke groet,
Johannes
Johan28 | 23-01-2011 10:55

Avatar

Verwijderd
Alberdina | 23-01-2011 11:37

Avatar

Hallo Alberdina,

Scheer ik morgen ochtend en dinsdag mijn baardhaardjes niet laat ik dat bij de kapper doen.
Helemaal kaal ga ik niet, zal deze zomer wel weer kaal gaan, maar wil nu zo'n ouderwets kort opgeschoren kapsel hebben.

Vind dit ook een hele mooie foto.
Een vrouw heb ik niet dat is dus geen probleem.

Met vriendelijk groet,
Johannes
Johan28 | 23-01-2011 13:37

Avatar


en deze vind ik ook mooi
Johan28 | 23-01-2011 13:42

Avatar

Hallo Alberdina.

Ja alles klopt. ook het witte jasschort.
Ben blij dat het je man goed bevallen is en jij het ook mooi vindt.
De salon zal jou ook zeker bevallen.
Maak je nog een keer een foto van je kapster in haar rode jasschort zals je toen beloofde?

Grt Uit Deventer
23-01-2011 18:41

Avatar

Hallo allemaal,

Leuk dat er weer zoveel leven is op dit forum! Naast alle scheer-berichten ook weer een aantal nieuwe krulspeld-fans, leuk. Bedankt voor je uitgebreide bericht Jules, mooi om te lezen! Hoe vaak laat je je haar watergolven? Het is erg goed dat je hier een vaste kapper voor hebt, en ook dat je vrouw er geen problemen mee heeft. Werd je haar vroeger ook vaak gewatergolfd?

Ik heb vandaag zelf ook weer mijn haar ingedraaid - het blijft een heerlijk gevoel om de hele middag lekker met je haar in de rollers te lopen!

Groeten,
Michael
Michael79 | 23-01-2011 19:03

Avatar

Hallo Johannes.
Je zult er geen spijt van krijgen om naar Kapper Kruit te gaan.
Ik heb nog wel filmpjes die ik daar gemaakt heb met mijn mobiele telefoon maar weet niet hoe ik die hier kan uploaden.
en ja je baart doet hij ook wel.

Grt uit deventer
23-01-2011 19:19

Avatar

Hallo Johannes,

Volgens mij is deze foto in Blaricum genomen.

Bedankt.
23-01-2011 22:21

Avatar

Een berichtje van Steef.Ik ben met mijn Zusnaar de Hema geweest,om daar spulletjes te kopen voor Watergolf zoals twee maten borstel krulspelden rood en blauw metalen pennetjes puntkam borstel Watergolfnet haarversteverger en eenkapmanteltje verder heeft Mijn Zus een haardroogkap van het merk Kalorik met een metalen statief voor mij gekocht wat een Schat he,nu moet ik flikgaan oefenen met krulspelden in draaien mijn Zus gaat mij daar bij helpen,ik hoop het snel onder de knie te hebben ik woord nu al opgewonden groetjes Steef
24-01-2011 17:29

Avatar

Hallo Anoniem,

Deze foto komt inderdaad uit Blaricum, en wat een goede kapper is het, blauwe kappers jas en blauwe kappers mantel.
Heerlijk om daar eens in de stoel te zitten.

Groetjes.
Johan28 | 24-01-2011 20:45

Avatar

Hallo Johannes,

Ben je bekend bij de kapper in Blaricum? Ik ben benieuwd waar ik deze kan vinden. Lijkt me enig om mijn man hier heen te sturen.

Irene
24-01-2011 23:19

Avatar

Hallo Johannes,

Ben heel benieuwd naar je nieuwe coupe. Ben je opgeschoren? Bloempot model? Ik ben ook erg benieuwd onder wat voor een kleur schort je hebt gezeten.

Irene
25-01-2011 17:40

Avatar

Hallo Alberdina,

Ik ben zelf nieuw op het forum maar ik meen te begrijpen dat je ook graag heel erg kort en zeer hoog opgeschoren ziet bij een man? Ik zou zelf ook heel graag hebben dat mijn vriend het zo draagt. Toen ik zaterdag bij de kapster zelf op mijn beurt zat te wachten was er net voor mij een dame die meegekomen was met haar zoon, van ik schat zo’n jaar of zestien, om erop toe te zien dat hij kort genoeg geknipt werd en toen ik haar de kapster hoorde uitleggen hoe ze het geknipt wilde zien (“Denk vooral niet te snel dat je er te veel af zult doen, het mag echt heel heel heel erg kort, de nek en de zijkanten geschoren en het mag ook echt hoog geschoren”; reactie van de kapster: “Ik denk dat ik weet wat je bedoelt, ik vind dat ook heel mooi staan voor een jongen, we gaan er eens een mooi soldatenkopje van maken”) dacht ik: zo zou ik eigenlijk ook graag mijn vriend geknipt zien, ik ga even goed opletten. De onderste deel van de nek en een flink stuk boven de oren schoor de kapster eerst helemaal met de tondeuse, zonder opzetkammetje, om vervolgens omhoog te gaan met de tondeuse over de kam, om uiteindelijk even te overleggen met de mama “is het kort genoeg of scheer ik het nog ietsje hoger op zonder opzetkammetje”, waarbij de mama het uiteindelijk nog iets hoger zonder opzetkammetje liet opscheren. Ik vond het ook heel leuk om de jongen tussendoor, terwijl de kapster met de mama aan het overleggen was, de hand van onder de schort te zien halen om even te voelen hoe kort zijn nekje al geschoren was. (ik kreeg bijna zin om ze zelf ook zo’n kort jongenskopje te laten aanmeten). Ik vond het heel mooi gedaan, met ook de pony echt heel heel kortgeknipt, liet dat ook uitdrukkelijk blijken (en mocht ook paar fotootjes maken met mijn mobieltje). Mijn vriend is eigenlijk bang dat het te ouderwets is als de achter- en zijkant zo kort en hoog zijn geschoren dat je er de hoofdhuid helemaal doorheen ziet maar ik vind dat nu net heel mooi en mannelijk. Als ik het goed begrepen heb, heb je je man ook nog niet zo heel lang zo kortgeknipt, Alberdina?

Groetjes,

Johanna
Johanna23 | 25-01-2011 18:11

Stel een kwero  ‹‹ 42 43 44 45 46 ›› (64)

Reactie plaatsenEmail adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Beatrix' kapsel