Waarom zijn er gevoelens?

Waarom bestaat angst , boosheid, blijheid , verdrietig zijn?

Waarom bestaan gevoelens?
waarom heb je die nodig?
dat hebben we toch niet nodig? ofwel soms?!
waarom zijn we niet gewoon altijd blij?
of boos? of verdrietig,....?

a.u.b. geef antwoord! ♥

Antwoorden: Waarom zijn er gevoelens?

Avatar


Gitte | 07-04-2013 10:31

Avatar

Gevoelens hebben we wel degelijk nodig, ook al zijn we er niet altijd even blij mee.
Sommige mensen voelen geen pijn, maar die lopen het risico zichzelf ernstig te verwonden en misschien zelfs hieraan te sterven voordat ze dit goed en wel in de gaten hebben.
Zo voorkomt angst dat we onverantwoorde risico's nemen (meestal tenminste :-))
Boosheid, blijheid ed. laten de mensen rond ons heen zien hoe we ons voelen, zodat ze de kans krijgen ons te helpen op een manier, dat we ons weer een beetje beter voelen.
Kortom gevoelens hebben echt wel nut, ook al zijn we er niet altijd van doordrongen, dat het een wezenlijk deel van ons leven inneemt. Zonder gevoelens zou het leven erg saai zijn!
Zo ben ik ervan overtuigd, dat juist ook de tegenstelling in de diverse gevoelens ons daardoor ook veel meer laat genieten van de positieve gevoelens, omdat we ook weten hoe het is als we de "negatieve" gevoelens ervaren.
Bv: Stel dat je altijd even blij zou zijn, maar niet zou weten hoe het is verdrietig te zijn. Zou je dan nog wel beseffen dat je blij bent?
Sterker nog als je niet zou weten wat dood is, hoe weet je dan wat leven is?
Niet voor niks voelen mensen die op enigerlei wijze aan de dood ontsnapt zijn, een sterke drang om méér van hun leven te maken.
20-01-2016 18:44Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Waarom zijn er gevoelens?