Overdosis vitaminen

Kan het kwaad als je teveel vitaminen binnenkrijgt?

Als je gebruik maakt van voedingssupplemten, kun je dan teveel van een bepaalde vitamine binnenkrijgen en is dat schadelijk?

Antwoorden: Overdosis vitaminen

Avatar

Gevaren bij teveel vitamines.

Een teveel aan vitamine A en vitamine D kan ervoor zorgen dat u krijgt. Zo kunt u van een teveel aan vitamine A leverproblemen krijgen. Ook kunt u hoofdpijn krijgen en pijn in uw gewrichten.Een te hoge dosis aan vitamine D veroorzaakt problemen aan uw nieren.
Wanneer u teveel vitamine C inneemt kunt u last krijgen van misselijkheid en braken. Daarnaast kunt u pijn in uw maag krijgen. Ook hoofdpijn en huiduitslag zijn symptonen die optreden bij een te hoge dosis aan vitamine C. Ook is het bekend dat teveel vitamine C diarree en bloed in de stoelgang en nierstenen veroorzaakt.

Gevaren bij teveel mineralen.

Mineralen zijn bouwstoffen zoals ijzer, chroom, zink, magnesium, calcium en selenium. Ook kan een te hoge dosis van mineralen uit voedingssupplementen een gevaar voor uw lichaam en geest vormen. Zo ontstaat er een calciumtekort bij een teveel inname van magnesium. Ook wanneer u slechts een klein beetje meer inneemt dan gebruikelijk kunt u merken dat uw lichaam uit balans raakt.
Conclusie
Natuurlijk zijn vitaminen en mineralen essentiŽel voor uw lichaam. Gebruik daarom de mogelijke gevaren van teveel vitaminen of mineralen niet als excuus om helemaal geen vitaminen of mineralen in te nemen. U kunt gerust gebruik maken van voedingssupplementen (vitaminesupplementen) om tot de dagelijks benodigde hoeveelheid van vitaminen en mineralen te komen. Wees u echter wel bewust van hoeveel u dient in te nemen en hoeveel u reeds op een dag ingenomen hebt. Gebruik de vitaminesupplementen niet als vervanging voor groente en fruit.

Irma | 23-07-2009 20:19Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Overdosis vitaminen