Huilen in je slaap

Kun je tijdens je slaap echt huilen?

Dan bedoel ik met echte tranen.

Antwoorden: Huilen in je slaap

Avatar

Huilen in je slaap, net als praten en slaapwandelen trouwens, is een parasomnie. Dat is een gedraging die niet tijdens de slaap zou moeten plaatsvinden. Als je er last van hebt zou je naar een gespecialiseerde slaappsycholoog kunnen gaan. Ik weet dat sommige ziekenhuizen een poli hebben met zulke psychologen en een kennis is naar een speciale slaapkliniek geweest (ChronoMed). Het kan dus wel degelijk en er is in de meeste gevallen ook iets aan te doen, mocht je er last van hebben.
01-08-2014 14:21 0.0

Avatar

Geen idee hoe een arts of andere deskundige daarover denkt, maar volgens mij kan het zeker.
Ik ben al meerdere malen wakker geworden met een kussensloop nat van de tranen :-(
Lachen kan overigens ook; zelfs hardop schateren!
Zsuzsa | 11-05-2009 22:55

Avatar

Ik dacht dat het misschien niet zou kunnen omdat we met onze ogen dicht slapen. Lachen in mijn slaap doe ik ook. Ik dacht laatst ergens gelezen te hebben dat je niet kunt huilen in je slaap. Zelf heb ik ook het idee dat je wel in je slaap kunt huilen.
Irma | 12-05-2009 10:49

Avatar

Dan wordt het tijd dat een deskundige zich er eens over buigt :-)
Trouwens... met mijn ogen dicht huilen gaat bij mij heel goed hoor. Dus denk niet dat dat de reden is waarom je eventueel niet zou kunnen huilen in je slaap.
13-05-2009 10:43

Avatar

Ikzelf wordt heel veel wakker al huilend, telkens als ik een hevige nachtmerrie heb. Je kan dus wel degelijk wenen in je slaap
28-01-2010 11:43

Avatar

Ja, je kunt zeker huilen in je slaap. Mij overkomt het soms. Je tranen kunnen minder goed weg, daarom huil ik denk ik ook geen tranen met tuiten. Misschien is het mijn manier om dingen te verwerken, ik heb geen idee...
21-02-2010 17:16

Avatar

Ik huil heel vaak in mijn slaap... heel irritant. en schreeuwen, en schoppen, en slaan en hallucineren, en bovendien ook slaapwandelen. nouja, alles wat niet in de slaap hoort, doe ik eigenlijk wel...
30-05-2010 18:38

Avatar

Mijn moeder heeft me vaker verteld dat ik lach in mijn slaap. Zo hard zelfs, dat ik de anderen wakker maak! xD
Dromen (en nachtmerries) zijn verzamelingen van herinneringen en ervaringen van langer en korter geleden, die verwerkt worden. Daar zitten dus ook emoties bij, lijkt me, dus ik denk zelf dat je best kunt huilen in je slaap.
23-07-2010 11:02

Avatar

Ik huil best wel eens in mijn slaap als ik bijvoorbeeld een erge nachtmerrie heb gehad.
Dan is ook mijn kussen nat.
30-01-2011 09:12

Avatar

Ik huil vaak ik mijn slaap. Ik ben dan niet wakker, maar ik voel de tranen dan wel over mijn wangen stromen. De volgende morgen herinner ik me dat dan nog heel goed. Ik voel me dan ook heel kut.
Maar is het raar als zomaar in je slaap huit zonder een nachtmerrie te hebben?
31-07-2011 22:06

Avatar

Ik huil ook in mijn slaap. Als ik wakker word dan is mijn hele gezicht en kussen/dekbed nat en voel me dan mega verdrietig. Word vaak ook wakker van mijn eigen gesnik en andere huil geluiden. Wat deskundigen er van vinden, geen idee...maar het gebeurd bij mij toch echt.
02-09-2011 20:32

Avatar

Huilen in je slaap? Nou wel degelijk dat dat kan! Ik heb vorige week helaas mijn moeder verloren (ze had borstkanker, en er kwam ook nog een hersenbloeding bij...). :'-(

Ik huil heel vaak in m'n slaap, dan is m'n kussen (en soms de hals van mijn pyama!) klets nat...
Als ik in m'n slaap huil, dan huil ik erg hard, mijn vader wordt dan wakker van mij, en troost me dan... Dat is echt super lief! :'-) hij troost me totdat er weer een (al is het een kleine!) glimlach op m'n gezicht staat! :'-)
22-12-2011 22:17

Avatar

Ik zit midden in een best heftige situatie, ik word 's nachts helemaal in tranen wakker. Vaak huil ik ook in mn slaap. Weet iemand hoe dit kan? Als ik wakker word voel ik me dan elke keer super verdrietig... :'(
25-04-2014 22:17Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Huilen in je slaap