Blauwe kringen onder de ogen

Hoe komt het dat je bij vermoeidheid blauwe kringen onder je ogen krijgt?

Bij sommige mensen zie je heel goed dat ze moe zijn. Die hebben forse wallen onder hun ogen. Hoe komt dat?

Antwoorden: Blauwe kringen onder de ogen

Avatar

De oorzaak van wallen is helaas geen slaapgebrek of vermoeidheid. Wel is er sprake van erfelijke aanleg. Zorgen dat de wallen helemaal verdwijnen zal zonder operatieve ingrepen moeilijk worden, maar je kunt er wel iets aan doen.

> Vetophoping
Als je het wallen probleem ook hebt opgemerkt bij oma, moeders of zussen, dan kan je behalve de plastische chirurg alleen de camouflage trucs toepassen. Wallen kunnen vochtophopingen of vetophopingen zijn. Het zijn dan waarschijnlijk vetophopingen.

> Vochtophoping
Zijn je wallen vochtophopingen dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen.

> Donkere kringen
Donkere kringen rond de ogen zijn ook erfelijk. Er zijn geen middeltjes te koop die helpen tegen donkere kringen. Vooral als je een goudachtige beige huidstint hebt zie je onder de ogen, waar de huid op zijn dunst is, de weerspiegeling van het bloed.

> Vermoeidheid
Een gebrek aan slaap of vermoeidheid kan een bleekheid van je huid veroorzaken. Hierdoor schijnt het bloed door de dunne huid onder de ogen weer extra door, wat donkere kringen geeft.

Voor meer informatie klik op:
http://beauty.rubriek.nl/modeschoonheid/ogen.asp
Roan | 01-03-2007 20:45 0.0

Avatar

Goede tips Roan!
Yoshie | 03-03-2007 12:07

Avatar

Wallen onder ogen zijn een ophoping van vocht. Wat helpt is deze zachtjes masseren met je pink of een relaxerend masker gebruiken. Dit is jammer genoeg vaak een kwestie van erfelijke aanleg. Een andere probleem waar ook ik meer dan een jaar mijn hoofd heb lopen over breken waren blauwe kringen onder de ogen. In die mate zelfs dat ik me psychisch niet meer ok begon te voelen, want op de duur ga je je daar echt op fixeren en zie je enkel nog dat als je in de spiegel kijkt. Ik krijg het op mijn heupen als ik op sites lees over cammouflage-toestanden. Laat al die dure sticks voor wat ze zijn en doe het volgende: eet op zijn minst 3 stukken fruit per dag. Eet ook voldoende groenten en eet gezond in het algemeen. Drink tussen anderhalve en twee liter water per dag. Ga zeker twee keer per week sporten zodat je bloedcirculatie beter is; af en toe een sauna nemen in de winter helpt ook. Zorg dat je voldoende slaapt! Toegegeven, ik sliep zelf 7 tot acht uur per dag, maar die blauwe kringen bleven lekker zitten. Wat voor mij de doorslag heeft gegeven is dat ik gestopt ben met roken. Ik rookte tussen een halve pak en een pak per dag. Iemand die rookt, ook al is het niet meer dan een halve pak per dag, slaapt veel minder goed en veel onrustiger. Ook al slaap je dan 8 uren, eigenlijk heb je maar 5 uren slaap gehad als je dat met de slaapkwaliteit vergelijkt van een niet-roker. Stop dus met roken, en je zal zien dat je je na een week een heel ander mens voelt. In combinatie met bovenstaande tips zal je na een kleine maand zien dat die blauwe kringen nagenoeg volledig verdwenen zijn. Die kringen zijn nog beter zichtbaar bij mensen met ondergewicht - wat bij mij zo was - dus door te stoppen met roken en wat gewicht bij te krijgen zullen ze na verloop van tijd helemaal weg zijn. Ook je huid zal er frisser gaan uitzien. Voor mij dus nooit geen sigaretten meer. Hopelijk heeft iemand hier iets aan. Trust me, I've been there.
DaVinCi | 30-05-2008 21:59

Avatar

Hallo jah ik heb een soort gelijk probleem,ik zelf heb wallen onder me ogen...en ook donkere kringen,dit alles is begonnen met roken...ben sinds 8 dagen nu gestopt met roken,en moet zeggen dat ik me al beter voel.de wallen en kringen,die ik heb,ben ik vandaag mee begonnen met oplossen(hoop ik),door water te gaan drinken,en idd stoppen met roken.gezonder eten,en vitaminepilen slikken,als je te weinig vitamine denkt binnen te krijgen(zoals bij mijn)

jah wallen ga je krijgen doordat je rookt,en je huid dus niet meer in conditie is,door al die giftige stoffen,je huid word grauwer,vooral in het rond het gezicht,en speciaal bij de ogen,die zijn het gevoeligst ervoor...door geen water te drinken,en weinig vitamine binnen te krijgen,gaan je nieren ook zeer slecht reageren,en die nieren gaan denken*tis wel best zo* en ook de nieren beinvloeden je gezichtuitdrukking,


mensen met een gewicht die net voldoende is (zoals bij mijn) en mensen met ondergewicht,is roken en geen water drinken,en geen vitamine binnenkrijgen een terreuraanslag :-)
07-06-2008 22:03

Avatar

Ik heb dus ook een probleem!
Ik wallen/kringen onder mijn ogen.
Ik vind dat heel erg vervelend!
Hebben jullie tips voor het wegwerken?

xoxo
03-06-2009 14:35

Avatar

omg, ik haaat die dingen onder mijn ogen,
kijk ik op internet krijg je alleen maar achterlijke sites
dat je een appeltje, ijsklontje of theezakje onder je ogen moet doen
maar dat helpt voor geen fuck!
ik ben die dingen echt zat!
ik heb wel 100 concealers onder mn ogen gesmeert en ik zie die blauwe kringen
er nog doorheen!
en ook natuurlijk die ophopingen zie je en dat kun je niet zomaar wegkrijgen:
- ik rook niet, ook nog nooit gedaan
- ik eet veel vitamines
- ik slaap wel 9 uur in een nacht
- ik drink best veel water!

ik wil maar 1 ding zeggen:
zelfs als je alles probeert geeft dat nog geen garantie!

15-02-2010 15:55

Avatar

Als je die dikke wallen hebt krijg je die nooit meer weg.
maar met vochtwallen wel
06-05-2010 12:59

Avatar

Ik heb ook super erge wallen onder me ogen, het is echt super erg, eigenlijk had ik het niet heel me leven maar vooral sind nu een jaar of 5. het kan dan niet door het roken komen omdat ik pas 1 maand geleden ben begonnen met SOMS roken. ik probeer er alles tegen, ik smeer er alles op wat thuis ligt, maar niks helpt! geef aub tips zoals masseren onder de ogen
17-05-2010 19:55

Avatar

Hoi allemaal ik heb sins mij bevalling alleen maar last van dingen gezondheid problemen ik heb sins dien ook een beetje blauw onder de ogen mij zeiden ze altijd da je dat eenleen maar krijgt als je ergenstig ziek bent ik weet natuurlijk niet of dit waarheid of fabbel is
22-02-2011 16:39

Avatar

Weet je wat ik nou zo gek vind ik ben met blauwe wallen geboren en ik heb een donkere huid dus het hoeft niet door roken of ziekte te komen het is inderdaad erfelijk mijn vader had het ook en ook mijn zussen bril
21-09-2011 19:34Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Blauwe kringen onder de ogen