Gerstekorrels

Hoe komt het dat sommige mensen heel veel last hebben van gerstekorrels?

Soms zie je mensen die heel veel gerstekorrels in hun gezicht hebben. Hoe komt dat? Is dat genetisch bepaald of verzorgen zij zichzelf niet goed?

Antwoorden: Gerstekorrels

1 2 3 ›› (4)
Avatar

Een gerstekorrel is eigenlijk gewoon een verstopping van de talg- of zweetklieren. Gerstekorrels schijnen ook een teken van vocht- tekort van de huid te zijn. Om het opnieuw optreden van gerstekorrels te voorkomen zou je een verzorging moeten gaan gebruiken die het vochtgehalte van de huid weer op peil brengt.
Irma | 13-09-2008 20:11 0.0

Avatar

Gerstekorrels komen vaak voor. Ze zitten meestal in het gezicht, vooral in de omgeving van de ogen. Bij pasgeboren baby's (1e week) komen ze vaak voor maar ze gaan even vlug weer weg. Jonge vrouwen krijgen soms gerstekorrels als ze veel in de zon hebben gelegen. Gerstekorrels ontstaan ook wel eens bij genezing van bijvoorbeeld zware brandwonden of bestraling. Sommige mensen hebben groepjes gerstekorrels bij elkaar. Meestal is er geen duidelijke oorzaak.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Gerstekorrel
Snee | 16-08-2007 17:37

Avatar

Volgens mij heeft dat te maken met vochtgebrek. De huid is dan te droog. Dus hydraterende cremes smeren zou moeten helpen.
21-09-2007 22:57

Avatar

Cremes smeren dat zou kunnen helpen, echter gerstekorrels zijn een ophoping van talg op of onder de huid. beter is naar een Schoonheidssjit gaan maar met een naald een gaatje steken kan helpen als de korrel OP de huid zit er kunnen dan ook littekenst onstaan en een gerstekorrel kan na zo'n behandeling weer terugkeren. gezonder is veel water drinken
28-09-2007 17:20

Avatar

Ik heb erg last van gerstekorrels. Ik ben al heel vaak naar de schoonheidsspecialiste geweest, om ze weg te halen, maar steeds kwam het dubbele van wat ik eerst had terug. Ik gebruik hiervoor nu al 3 jaar een creme van de schoonheidsspecialist, speciaal scrubspul en iets wat de huis reinigt.
Ik heb alleen het gevoel dat het allemaal niks helpt, al die producten. Ik drink ook veel water en frisdrank zonder suiker. Het grootste probleem is dat ik veel zwem, volgens mij is het daardoor ook begonnen, maar ik wil écht niet stoppen met zwemmen.
Ik ben nu 14 en hoop dat het een keer helemaal over is. Ik kom heel veel mensen tegen, die vragen, wat zijn die witte dingetjes onder je ogen? Ik heb er in die buurt heel veel en dat valt heel erg op... dat vind ik heel stom:(

xx
09-08-2008 16:36

Avatar

Hoi hoi, hoe behandelt een schoonmaakspecialiste dat dan en met wat voor gereedschap (naald) doet ze dat?
13-09-2008 19:12

Avatar

Je kunt een gerstekorrel ook zelf verwijderen. Eerst de huid schoon maken met alcohol en dan met een schone speld of naald(wel desinfecteren) een kleine prik in gerstekorrel geven. Dan kan je met je vingers (tissue erom) zachtjes het korreltje eruit duwen.
Irma | 13-09-2008 20:06

Avatar

Hoi hoi, hoe behandelt een schoonmaakspecialiste dat dan en met wat voor gereedschap (naald) doet ze dat?

Haha schoonmaakspecialiste? SCHOONHEIDSSPECIALISTE is het!
19-09-2008 16:37

Avatar

ik heb het ook echt :(
Eeen jongen van me klas vroeg ; iell... wat heb jij onder je oog?!
Het is echt vervelend en bij mji worden het steeds meer (?) hoe haal ik ze weg?
Mijn moeder zegt schoonheinds speciaaliste maar dat lijkt me een beetje eng
is er geen cremmetje ofzo?

06-11-2008 15:45

Avatar

Je zult toch echt naar de schoonheidsspecialist moeten. Zelf doen is moeilijk plus kans op infecties is dan groter. Tegen gerstekorrels bestaat geen creme. Nadat ze weggehaald zijn wel goed je gezicht blijven insmeren met vocht inbrengende creme, gerstekorrels ontstaan namelijk door een erg droge huid. Succes.
Irma | 06-11-2008 15:51

Avatar

Ik heb ze ook...Gewoon prikken en uitdrukken!
babmansouer
15-12-2008 10:47

Avatar

Ik heb er zoveel en ben al 38,het wordt alleen maar erger.Vroeger altijd een gave huid gehad sind ik mij eerste korrel heb weg laten halen is de ellende begonnen.Afblijven dus.geen creme of specialiste weet wat ze met mijn huid aanmoeten.Nu dus naar een dermatoloog
07-01-2009 13:30

Avatar

Prik, duw, weg...who's next
30-03-2009 10:26

Avatar

Ik ben 12 en heb erg veel last van gerstekorrels rond mijn ogen. Ik ben ook al een paar keer naar de schoonheidsspecialiste geweest. Hoewel ik het bij mijn ogen 3 keer per dag insmeer met vochtinbrengende en hydraderende creme, helpt het niks. Ook zeggen veel mensen als ze naar me kijken; wat heb je voor witte dingetjes onder je ogen. Ik baal echt van die gerstekorrels!

Ik wens jullie veel sterkte.
13-04-2009 18:27

Avatar

Ik heb het vandaag weg laten halen en je voelt die hele naald niet doet echt niet zeeer...
15-05-2009 21:29

Avatar

Ik heb ze ook al jaaaren en een schoonheidsspecialiste heeft ze al een keer proberen weg te halen. Op een of andere manier zitten die van mij alleen echt moervast en willen echt niet weg ofzo. Ik heb het ook al zelf geprobeert maar die dingen willen gewoon simpelweg net kappot ofzo. Er zijn er afgelopen jaren niet veel extra bij gekomen (1 of 2 ofzo) maar die echt oude zijn gewoon nog steeds niet weg! Zo te lezen hebben niet veel anderen last van dit specifeke probleem met gerstekorrels, of wel?
22-05-2009 18:06

Avatar

Zelf weghalen...wat een goed advies zeg. Als het er 1 of 2 zijn wel ja. Misschien tot 10. Maar ik heb er misschien wel honderd in m'n gezicht zitten, en niet alleen onder m'n ogen, maar over mijn hele gezicht! Dat ga je echt niet zelf 'even' weghalen. (en kreeg het idee dat anderen hier het ook behoorlijk hadden, dus dat advies hebben ze misschien wat minder aan) Daarbij is dat niet altijd even makkelijk om zelf te doen. Ze zijn heel klein en dan in 1 keer goed prikken lukt bijna nooit, dus allemaal kleine wondjes...dat lijkt me ook niet de bedoeling. (ik zeg naar de schoonheidsspecialiste!)

En over droge huid...veel drinken...smeren...denken jullie nou echt dat iemand die er zoveel last van heeft dat niet geprobeerd heeft? Zo klinkt het alsof iemand het aan zichzelf te danken heeft. Ik heb zelf geen droge huid ( eerder beetje vettig) Ik drink me het leplazerus en ik smeer me helemaal gek, het maakt allemaal echt geen donder uit hoor.

En inderdaad naar de schoonheidsspecialiste is het enige wat wel helpt (is helemaal niet eng) maar vorige keer moest ze bij mij bijna 100 weghalen! toen is ze maar opgehouden :p En het komt daarna net zo hard weer terug, soms erger.

Ik denk dat ik maar naar een dermatoloog ga, want ik weet t anders ook niet meer, en het worden er alleen maar meer :(
03-06-2009 14:31

Avatar

Mensen als je het hebt hoef je het niet te melden ok? even serieus, niemand hoeft het te weten. mensen willen hier gewoon weten hoe ze er vanaf kunnen komen. ze komen hier niet om te weten wie het ook heeft. dus reageer pas als je reactie van toegevoegde waarde is.

dank je.
06-06-2009 19:26

Avatar

Mensen die er zelf last van hebben mogen zeer zeker ook reageren en vermelden dat ze er hebben hoor.
Irma | 06-06-2009 20:33

Avatar

Net ook weer een uur bezig geweest om zo'n rotding weg te halen. Onderaan mijn bovenste ooglid, een vreselijk moeilijke plek. En je houdt maar 1 oog over om te zien wat je doet...
Eerst een naald ontsmet met dettol en 3-4 prikjes gemaakt. Helaas was dat niet genoeg. Dan heb ik gelukkig nog een reservemethode: de huid tussen 2 vingers klemmen zodat dat de huid eromheen strak staat. Je ziet dat witte ding dan strak tegen het bovenste laagje huid aan liggen. (is wel even een paar posities van je vingers proberen). En dan een klein sneetje maken met zo'n klein stanleymesje. Die dingen zijn superscherp en je voelt het maken van het sneetje niet. Nu brandt het nog wel wat na door die prikjes en dat sneetje, maar over 2-3 dagen is er niks meer van te zien :)
13-06-2009 12:19

Stel een kwero  1 2 3 ›› (4)


Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Gerstekorrels