Veel voorkomende dieeten

Welke diŽten zijn veel voorkomend?

Koks moeten rekening houden met verschillende diŽten in de keuken welke regelmatig voorkomen in de horeca, welke diŽten komen vooral voor?


Antwoord:
Veel voorkomende diŽten zijn: natriumbeperkt, cholesterolarm, diabetici, energiebeperkt en glutenvrij. Hieronder zal ik uitleggen in het kort wat deze inhouden.

Natriumbeperkt:
Moet bestaan uit voeding waarvan de maximale hoeveelheid natrium vooraf is vastgesteld. Een teveel aan natrium moet worden vermeden.

Cholesterolarm:
De nadruk ligt op de beperking van verzadigde vetzuren.

Diabetici:
Bestaat uit een vetarm en/of koolhydraatarm voedsel, de maximale hoeveelheid verzadigd vet en suiker is per dag vooraf is vastgesteld en is per persoon verschillend.

Energiebeperkt:
Mag alleen energiearm voedsel welke zo min mogelijk vet en suiker bevat.

Glutenvrij:
Vermijden van alle granen welke gluten bevatten, evenals producten waarin dit is verwerkt.

Dieet

Gerelateerd aan: Veel voorkomende dieeten