Veel voorkomende dieeten

Welke diŽten zijn veel voorkomend?

Koks moeten rekening houden met verschillende diŽten in de keuken welke regelmatig voorkomen in de horeca, welke diŽten komen vooral voor?

Veel voorkomende diŽten zijn: natriumbeperkt, cholesterolarm, diabetici, energiebeperkt en glutenvrij. Hieronder zal ik uitleggen in het kort wat deze inhouden.

Natriumbeperkt:
Moet bestaan uit voeding waarvan de maximale hoeveelheid natrium vooraf is vastgesteld. Een teveel aan natrium moet worden vermeden.

Cholesterolarm:
De nadruk ligt op de beperking van verzadigde vetzuren.

Diabetici:
Bestaat uit een vetarm en/of koolhydraatarm voedsel, de maximale hoeveelheid verzadigd vet en suiker is per dag vooraf is vastgesteld en is per persoon verschillend.

Energiebeperkt:
Mag alleen energiearm voedsel welke zo min mogelijk vet en suiker bevat.

Glutenvrij:
Vermijden van alle granen welke gluten bevatten, evenals producten waarin dit is verwerkt.

Gerelateerd aan Veel voorkomende dieeten