Overgeven

Ben ik goed bezig?

Ik ben 12 jaar een weeg 52 kilo
das is teveel het liefst wil ik 20 kilo afvallen.
Soms lukt het maar soms ook niet. Dan ga ik mijn eten uitbraken. Daardoor ben ik wel wat afgevallen.
Ben ik goed bezig?

Antwoorden: Overgeven

Avatar

Nee, je bent niet goed bezig. Afvallen doe je niet door je eten uit te braken maar door advies te vragen aan je ouders. Deze kunnen je vast en zeker adviseren hoe je het beste kan afvallen.
Het begint in ieder geval met meer bewegen en minder en gezonder te eten.
Frank | 20-06-2015 22:33

Avatar

Vragen (die je voor jezelf moet beantwoorden); vind je jezelf te dik? Of zijn het alleen maar anderen, die dit vinden?
Heb je er (lichamelijk) last van? (bv minder goed, snel kunnen bewegen dan leeftijdsgenootjes ed.)
Als je tot de slotsom komt dat je echt zelf wil afvallen, dan is dat op zich niet verkeerd, maar op basis van statistieken is 38 kg een heel normaal gewicht voor een 12 jarige en dan mag je er ook nog zo'n 9 kg boven zitten. Dit betekent een gewicht van 47 kg. Wat slechts 5 kg onder jouw huidige gewicht ligt. M.a.w. ja je bent iets te zwaar volgens statistieken, je mag dus gerust iets afvallen maar zeker niet meer als 5 of 10 kg en zeker geen 20 kg!! Dat is echt absurd voor iemand van jou leeftijd en gewicht!
Vergeet niet dat je ook nog in de groei bent (normaal gesproken) en soms slaat je lichaam op jouw leeftijd de nodige reserves op om over een paar jaar een zogenaamde groeispurt te kunnen doen. Je lichaam laat zich op dat punt niets verbieden, maar als je tegen die tijd teveel bent afgevallen haalt het lichaam die reserves ergens anders vandaan, wat jou dan een hoop gezondheidsproblemen kan opleveren. Zoals zwakke botten, weinig spiermassa, slechte uithoudingvermogen, slecht slapen ed. DAT WIL JE ECHT NIET! Geloof me maar!
Eten uitbraken is dus altijd verkeerd en zeker géén goede manier om af te vallen.
Sterker nog het is erg schadelijk voor je gezondheid, zeker als dit met enige regelmaat voorkomt en kan uiteindelijk de dood tot gevolg hebben.
Wees tevreden met zoals je nu bent ongeacht wat anderen zeggen of je misschien zelfs pesten met het feit dat je wat dikker bent als de meesten. Pesters vinden altijd wel een reden om iemand te pesten, ieder mens is namelijk uniek, maar de ene is wat lang, de volgende wat dik, een derde draagt geen merkschoenen en ga zo maar door! Er is altijd wel iets waarmee je gepest kan worden! Ik weet dit helaas uit ervaring. Als je al gepest wordt, wees sterk en laat ze lekker kletsen, ze weten niet beter. Voornaamste is dat jij tevreden kan zijn met jezelf en van wat je hier vertelde ook met je eigen lichaam. Ze hebben het altijd over gezellige dikkerds, maar nooit over gezellige magere latten. Waarom zou dat zijn, denk je? Mijn advies aan jou; blijf jij maar liever een gezellige dikkerd en wacht af wat je lichaam in de pubertijd gaat doen. Tien tegen één dat alles dan vanzelf goed komt. In de tussentijd eet gevarieerd (zodat je voldoende vitaminen binnen krijgt) en dus gezond. Snoep niet of niet teveel, maar eet normaal wat je lust (3 maaltijden per dag). En nogmaals NOOIT meer doelbewust eten uitbraken (alleen maar om af te kunnen vallen)!!
Bovendien als je gewoon gezond eet en regelmatig sport of andere lichamelijke beweging hebt, zal je lichaam vanzelf zorgen voor het juiste gezonde gewicht, dat bij jou past. Daar hoef je dan echt niets extra's voor te doen.
20-01-2016 17:29



Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Overgeven